Disciplina Limbi moderne, din cadrul UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a avut ca scop, încă de la înființarea sa, în anul 1948, îmbunătățirea abilităților de comunicare într-o limbă internațională ale viitorilor profesioniști din domeniul sănătății. În prezent, aici se predau limbile engleză, franceză, germană și româna ca limbă străină.

Colectivul disciplinei include șaptesprezece cadre didactice:

  • Limba română

Șef lucr. dr. Alina Andreica (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Șef lucr. dr. Cristina Gogâță (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Asist. drd. Elisa Gorry (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Șef lucr. dr. Maria Grosu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Asist. dr. Anca Hassoun (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Asist. dr. Anda Lăscuș (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Șef lucr. dr. Nora Neamț (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Șef lucr. dr. Alexandrina Tomoiagă (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Asist. dr. Denisa Tout (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

  • Limbile franceză și română

Conf. dr. Aurora Băgiag (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Conf. dr. Ana Coiug (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

  • Limbile germană și română

Asist. dr. Ștefana Duncea (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

  • Limba engleză

Șef lucr. dr. Letiția Goia (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Conf. dr. Monica Marta (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Conf. dr. Oana Mureșan - Șef de disciplină (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Conf. dr. Ovidiu Ursa (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

Asist. dr. Marius Uzoni (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

foto toata lumea

Pentru a facilita oportunitățile profesionale ale cadrelor didactice, cadrelor medicale, studenților și viitorilor studenți ai universității noastre, disciplina Limbi moderne oferă servicii de testare pentru obținerea unui certificat de competență lingvistică în limbile engleză, franceză, germană și română, în urma susținerii unui examen scris și oral.

Activitățile de cercetare și proiectele științifice în care sunt implicate cadrele noastre didactice reflectă domeniile lor de interes și preocuparea constantă pentru creșterea calității procesului de predare-învățare-evaluare.